Михаил Подољак повика зборот „Руси“ целосно да се отстрани од Доњецката и Луганската народна република, како и од регионот Харков.

„Јас сум за зборот „Руси“ целосно да се заборави во регионот Харков. Јас сум за зборот „Руси“ да се заборави и во Доњецката и Луганската област“, ​​изјави советникот на украинскиот претседател Михаил Подољак.

Според него, неопходно е тоа да се направи на таков начин што претставниците на властите на републиките во Донбас веќе „физички отсуствуваат во тие региони“.

Фото: профимедиа