Единаесетгодишно девојче си играло додека  чекало училиштен автобус во Флорида во вторникот. Снимките од надзорните камери објавени од канцеларијата на шерифот покажуваат бел џип кој застанува во близина.

Еден човек излегол од автомобилот и истрчал кон девојчето. Имал нож. Таа се обидела да побегне од него, но не успеала. Тој ја зграпчил и потрчал кон автомобилот, но таа не се предавала. Се борела и некако успеала да му избега.

Мажот побегнал во автомобилот и заминал. Тој го бојадисал автомобилот од страв. Не тоа не му помогнало, повеќе од 50 полицајци го барале и го пронашле за осум часа.

„Девојчето е вистинска хероина, се бореш сè додека не избега од него. Осомничениот е 30-годишен осудуван сексуален престапник, кој исто така има обвиненија за злоупотреба на деца. Мислеше дека ќе нè измами ако го бојадиса автомобилот. Но, ние го најдовме. На неговата облека се пронајдени траги од плунка на девојчето кое се борело со него“, изјави шерифот Чип Симонс.

Тие не ги откриваат името и презимето на осомничениот за да не ги загрозат другите тековни истраги.

Она што е прилично сигурно, како што рече шерифот, овој човек повеќе нема да има шанса да повреди никого.

„Тој никогаш повеќе нема да биде слободен да го стори ова. Се плашиме дека ова не е негов прв ваков обид. Храброто девојче има неколку гребаници и претрпе траума. Мојата порака до неа е дека имам нов херој. Таа е мојот херој “, рече шерифот Симонс, кој исто така мобилизираше луѓе од други окрузи да го фатат перверзниот човек.

„Имам порака за него. Не нè измами, знаеме кој си, ти си животно. И сега си зад решетки.“

makfax.com.mk