Фармацевтската компанија „Мерк“ денеска објави дека планира да направи голема студија со цел да ја создаде првата таблета против коронавирусот, со што би се спречиле потешките форми на болеста.

Компанијата соопшти дека повеќе нема да користи експериментални антивирусни лекови кај хоспитализирани пациенти.

makfax.com.mk