Индиското Министерство за здравство објави дека во таа земја е откриен нов вид на коронавирус, кој заедно со другите мутирани видови откриени досега предизвикуваат голема загриженост, велат властите во оваа земја.

„Иако во Индија се откриени и другите видови на коронавирус кои предизвикуваат загриженост, тие не се регистрирани кај доволен број на луѓе за да се воспостави директна врска или да бидат понудени објаснувања за брзото зголемување на новозарзените случаите во некои земји“, изјавија од индиското министерство за здравство.

 

makfax.com.mk