Музичарот Ѓорѓе Балашевиќ беше погребан денеска на Градските гробишта во Нови Сад.

Легендарниот панонски морнар бил испратен на вечно почивање без присуство на свештеник. Балашевиќ беше погребан со песната „Оливера“ посветена на неговата сопруга.

Од капелата до гробното место, тамбураши ги свиреа песните на Балашевиќ.

Само најблиското семејство беше во тажната поворка, како и градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ и градоначалникот на Љубjана.

Сакајќи да се простат на само со ненадејно починатиот сопруг и татко, семејството ангажирало приватно обезбедување, кое ги затворило сите влезови на гробиштата.

Прочитајте ја и љубовната приказна на Ѓорѓе Балашевиќ и Оливера: „На свадбата носев фармерки, а потоа јадевме сендвичи“

makfax.com.mk