Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска предложи средба со американскиот и рускиот претседател Џо Бајден и Владимир Путин.

Британските медиуми пренесуваат дека на предложената средба би се разговарало за безбедносната ситуација во Украина.

На почетокот на оваа недела се одржаа разговори меѓу делегациите на Русија и САД, на Русија и НАТО и на Русија и ОБСЕ, на кои немаше никаков напредок, но беше изразена желба за продолжување на преговорите.