Сега веќе поранешниот свештеник Рикардо Чекобели (42), решил да го напушти свештенството, затоа што се вљубил, пишува весникот „Кориерe“. Чекобели минатата недела ја одржал последната миса во црквата Сан Феличе, во Маса Мартана, близу Перуџа.

Тој се прости од верниците и ја напушти својата дотогашна должност, пишува весникот „Кориерe“.

– Не жалам за тоа, мојот избор е природен. Ја донесов одлуката по многу размислување. Не можев да продолжам да живеам криејќи ги своите чувства. Сега чувствувам слобода, искреност и интегритет, рекол Чекобели и објаснил дека со Лора најпрво бил во пријателски односи, но љубовта се родила спонтано. Она што го потенцирал е дека не го прекршил заветот на својот свештен повик додека бил свештеник.