Ли и Лавров разговараа за решавање на украинската криза.

Претходно руската дипломатска служба објави дека кинескиот специјален пратеник требало да разговара и со рускиот заменик министер за надворешни работи Михаил Галузин.

Посетата на кинескиот претставник на Министерството траеше час и половина.