Синоќа на паркингот пред објектот каде се одржувал локален концерт дошло до инциденти со огнено оружје.

Полицијата и служби за итна помош пристигнале на местото на настанот. Пет жртви биле веднаш транспортирани во локалната болница. Подоцна нивниот број се зголеми на шест.

Мотивите за инцидентот засега не се познати.