Кралицата Елизабета како што се наведува, приморана да се откаже на едно од своите најголеми уживања – алкохолот. Имено, кралицата спрема препораката на лекарот треба да конзумира алкохол само во посебни прилики.

Ова и го советувале лекарите за да може да остане во подобра здравствена состојба, особено што во наредните месеци ја чекало доста работа.

Какао што порано се пишувало, таа конзумирала четири алкохолни пијалоци дневно, но за тоа никогаш не зборувала.

– На кралицата и рекле дека мора да престане да пие алкохолни пијалоци. Незиниот избор бил воглавно мартини. Меѓутоа ова не е некоја голема работа бидејќи не пиела многу, и не е фер што во оваа фаза од животот мора да се откаже од едно од ретките нејзини уживања – раскажал извор за медиумите.