Руското Министерство за надворешни работи го повика полскиот амбасадор на консултации денес, по одлуката на Варшава да ги протера руските дипломати.

Полска протера тројца руски дипломати на почетокот на овој месец, со образложение дека биле вклучени во „активности на штета“ на Полска, а Русија одговори минатата недела со изјава дека ќе протера пет полски дипломати.

 

makfax.com.mk