Четири лица настрадале во пожар кој избувнал во трговски центар во кинексиот град Чижу. Уште шест лица биле во смртна опасност, но спасителите успеале да ги извлечат. Уште две лица морале да добијат медицинска помош, пренесува порталот ЦГТН.

Градот Чижу се наоѓа на истокот на Кина, во провинцијата Анхуи. Пожарот во меѓувреме е изгаснат, а видеото во продолжение сведочи за сериозноста на трагедијата.