Лидерот на Алијансата за иднината на Косово, Рамуш Харадинај изјави денеска дека Косово, доколку не стане членка на ООН или НАТО, ќе се приклучи на Албанија.

„ Ако не добиеме заслужено место во ООН и НАТО, нема да останеме сами, нема да останеме без семејства, ние сме албанска нација, ќе се приклучиме на нашето албанско семејство“, рече Харадинај за време на посетата на Глодјан во општина Дечани.

„ Косово има долга историја, Косово им припаѓа на неговите граѓани илјада години, како мене“, рече Харадинај.

 

makfax.com.mk