Владата се надева дека овој потег ќе помогне во борбата против новиот бран на коронавирусот.

Веран на прес-конференција рече и дека временскиот период помеѓу последната и дополнителната доза ќе се скрати од шест на пет месеци, пишува Ројтерс.