За време на судирите помеѓу Израел и Хамас, израелски ракети погодија зграда во појасот Газа додека известувач на Би-Би-Си известуваше од теренот, но за негова среќа тој беше на безбедно растојание.

За време на неговиот прилог, ракети погодија зграда и ја срамнија со земја.

Бројот на жртви во Израел и Газа расте од ден на ден, во најжестоките конфликти во последните десет години.

Вооружените конфликти предизвикаа и насилство на улиците на израелските градови, каде што живее мешано еврејско и арапско население.

Од вчера Израел започна и со копнена офанзива во Газа, а мета се цели на Хамас.