Идната премиерка на Италија, Џорџа Мелони, изгледа не е во склад со сопствената пропаганда. Политичката десница на која и се приклучи преку неофашистичкото движење (МСИ, Фронт на млади) уште од рана возраст, на 15-годишна возраст, во своите агресивни изјави ги критикува речиси сите либерални достигнувања. Пред се, против зајакнување и промоција на ЛГБТ заедницата.

Пропагирајќи ги традиционалните семејни вредности, Џорџа Мелони го игнорира фактот дека и самата не е законски мажена, а најновиот сет фотографии покажува дека е многу либерална во однесувањето во другите области од нејзиниот живот.

Италијанката, родена во „црвеното“ предградие на Рим, комунистички бастион, својот пат од пубертетот го трасирала во сосема спротивна политичка насока.

Локалните хроничари тврдат дека причината за тоа е тоа што нејзиниот татко, комунист и тврд левичар, ја напуштил мајка и која имала десничарски политички ставови, уште кога Ѓорѓа била мала, и дека нејзината политичка активност е всушност последица на одмаздата кон нејзиниот татко, девојка која детството го поминала со бабата и дедото.

Една продавачка на зеленчук на локалниот пазар во Рим се сетила на малата Џорџ која секој ден доаѓала на пазар.
“Нејзиниот дедо беше прекрасен човек. А таа беше прекрасна девојка. Кој би помислил дека ќе стане премиер на Италија…” Ниту прехранбените навики на Ѓорѓе Мелона не останаа тајна. „Таа порасна на мојот грав, јадеше добро и добро растеше“.

И покрај тоа, Мелоне, која во Италија е позната како најмладата министерка во историјата бидејќи Берлускони ја постави на чело на Министерството за млади и спорт на нејзини 31 година, надвор од говорницата, кампањите и јавните настапи, е многу олабавена.

Судејќи по фотографиите, присуството на папараците не ја спречило максимално да ужива во денот на плажа. Се забавува со полн капацитет на плажа. Пие коктел, пуши цигара и одиграла неколку игри со карти.

Злите јазици би рекле дека погледот и се изгубил на Јадранското море, затоа што никогаш не ги криела своите претензии за припојување на Истра и Далмација кон Италија. Едно е сигурно, самата г-ѓа Мелоне не одговара на улогата на традиционален умерен католик, за кој се залага, а дали ќе го омекне својот став останува да видиме.