Ова што се случува со Манчестер Јунајтед навистина е срамно, недолично за еден така голем клуб со традиција. Но времето си минува, а Јунајтед веќе цела една деценија служи за потсмев.

Инаку низ социјалните мрежи може да се најде една брутална изјава на Златан Ибрахимовиќ, екс – фудбалерот на Јунајтед кој за својот поранешен клуб изјавува:

Женскиот тим на Барса може да го победи Јунајтед, па дури сите фудбалерки да се трудни“.

Сепак оваа изјава не е докрај прецизирано дека е негова.

Во продолжение тој наводно рекол…

Сите мислат дека Јунајтед е богат, врвен клуб, еден од најголемите во светот. И јас мислев така се додека замина таму. Затекнав клуб кој нема победнички менталитет“.

sportmedia.mk