Веселин Вујовиќ наскоро треба да биде промовиран како нив тренер на Вардар 1961. Миленикот на фановите на македонскиот тим доаѓа од тимот на Борац Бања Лука. По разделбата со него челниците на овој клуб јасно го искажаа своето големо разочарување од него. Според нив Вујовиќ е едно големо скапо промашување.

„Разочаран сум од Вујовиќ. на крајот излезе дека тој е едно големо и скапо промашување. Сега сфаќаме дека многу погрешивме кога го ангажиравме. Тврда дека ниту еден друг клуб во регионот нема ваква стабилност како ние кога станува зборз а платата на играчите и условите. Резултатите целосно изостанаа, за возврат добивме апсолутно ништо“, изјави на пррес-конференција потпретседателот на клубот, Маринко Умичевиќ.

sportmedia.mk