Откако минатата година легендарниот Гренд слем турнир, Вимблдон за прв пат по втората светска војна беше одлоожен, годинава организаторот уште од сега најавува дека тенис во Лондон дефинтиивно ќе има.

И не само тоа, на турнирот ќе биде дозволена и публика. Она што дефинитивно е сигурно е дека бројот на посетители на мечевите ќе биде дополнително дефиниран со оглед на моменталната состојба со Ковид 19 ширум светот, а особено во Велика Британија.

Организаторот потенцира дека колективното здравје е приоритет, затоа ќе се воведат најстроги протоколи. Сите учесници на турнирот ќе бидат сместени во хотелите резервирани од страна на организаторот, а билетите можат да се набават уште сега, преку интернет, што пак единствениот начин да се дојде до нив.

 

sportmedia.mk