Вечерва во Арената “Борис Трајковски“ во Скопје, АМС ги прогласи најдобрите спортисти за 2020 година. Капитенот на фудбалската репрезентација Горан Пандев е најдобриот спортист на Македонија за 2020. Наградата ја прими, од рацете на Премиерот на Владата на Р. Македонија Зоран Заев, неговиот брат Сашко Пандев.

Горан преку видео-врска и се обрати на јавноста:

 

sportmedia.mk