Интересен напис пишува денешен Сан, а светските медиуми на големо пренесуваат за начинот на кој тимот на Челзи се подготвува за мечевите периодов, и изумот кој е воведен во нивниот табор.Очигледно дека истиот и тоа како дава резултати, па љубопитните англиски новинари дознале и нешто повеќе за тоа.

Имено, во соблекувалната на Челзи се наоѓа ни повеќе ни помалку туку микробранова печка која што фудбалерите ја користат за да ни помалку ни повеќе ја загреваат опремата. Поточно, ги греат копачките во овие зимски месеци. Истите на тој начин стануваат далеку поудобни за носење, затоа што современите модели се доста тесни и крути. не се направени, како некмогашните од чиста кожа која омекнува на природен начин, па мора да се наоѓаат алтернативни решенија.

 

sportmedia.mk