Македонска судиска четворка утре во Никозија, на мечот од 1.коло во групата Х меѓу Кипар и Унгарија. Имено Александар Ставрев, еден од нашите најодбри судии во последната деценија ќе биде главен судија на мечот кој започнува во 20:45 часот.

На Ставрев на оваа нова европска задача, ќе му помагаат Дејан Костадинов и Гоце Петрески, додека четврти судија ќе биде Игор Стојчевски.

Додека Емил Божиновски, првиот човек на судиската организација, ќе биде судиски контролор на мечот меѓу Сан Марино и Албанија, меч од групата И кој се игра на 31 март во Серавале.

sportmedia.mk