Пандемијата од корона вирису има „милион“ негативности сабата по себе, но една работа единствено може да се оцени како позитивна. Дури и најпопуларните личности можат да се шетаат слободно без некој да ги препознае затоа што се со маски.

Овој момент успешно го испроба и Франческо Тоти, иконата на италијанскиот фудбал и на Рома, кој непречено се шеташе деновиве низ својот роден град Рим, без притоа да биде приметен од граѓаните. Такво искуство веројатно нема триесетина години, уште од дете, затоа што уште како тинејџер прерасна во вистинса звезда на клубот.

„Студенилото и маската ги доживеавме како никогаш досега“ – напиша еден од членовите на семејството Тоти, кој беше заедно со екс капитенот на Ромa.


sportmedia.mk