Легендарниот кошаркар, Шекил О’нил откри кој играч во моментов според него е најдобар во НБА-лигата. Во прашање е Стев Кари, лидерот на Голден Стејт и шутерот кого некогаш не можел да смисли.

Шек објасни дека едноставно не го сакал Кари бидејќи шутирал постојано, а потоа го засакал зошто дека погодувал. Тој во последно време често ја критикува играта на генерациите после него, но тврди дека во неговите зборови истите мора да пронајдат мотивација.

„Сакам кога ќе докажат дека не сум во право, затоа и на овие млади играч им велат да покажат дека грешам. Не го сакав Кари, постојано велев дека нема да погоди. Ном тој продолжи да ме убедува, затоа сега според мене е најдобар играч“, рече О’Нил.

Кари е сопственик на рекорди во три поени, во овој момент втор по бројот на постигнати поени во НБА-лигата. Својата кариера ја почна во 2009 година, погоди 2.768 тројки, пред него е Реј Ален, кој играше од 1996 до 2014 година, има 2.973 тројки.

sportmedia.mk