Фудбалската федерација на Македонија предмалку и официјално го објави дресот со кој нашата репрезентација ќе настапи на претстојниот Европски шампионат.

Спортскиот бренд Јако, како што е вообичаена пракса пшред секој голем фудбалски турнир, и во нашиот случај се погрижи да имаме нови супер дизајнирани дресови со кои ќе се преставиме на овој завршен настан.

Стандардно имаме и резервни втора и трета варијанта која ќе биде исто така во комбинација, а на сите преовладува рисот како основен мотив.

 

sportmedia.mk