Ф1 тимот на Мекларен ја одржа официјалната презентација на нивниот нов болид за 2021 година. Болидот го доби името MCL35M. Даниел Рикардо и Ландо Норис ќе возат за Мекларен во претстојниот шампионат, а почнувајќи од оваа година, Мекларен има и нов снабдувач со мотори. По прекинувањето на соработката со Рено, британскиот тим сега ќе користи мотори на Мерцедес. Ова им овозможи на инженерите на Мекларен да направат голем број измени во дизајнот на автомобилот под ограничувањата со цел да го прилагодат на новата машина.


sportmedia.mk