Ем, паметна, ем убава, шахистка која тешко е да ја гледаш во очи, а уште потешко да се сконцентрираш на фигурите и на играта. Да ја победите неа е вистински предизвик.

Нејзиното име е Сесил Узерно и е позната само во најтесните кругови на страствените љубители на шахот. Така беше барем до овие денови.

Сесил има 22 години, и е шесткратен шампион на Франција во различни возрасни категории, а нејзините најголеми успеси се две титули шампион на Европа.

Таа има титула меѓународен мајстор, но откако стана популарна и поради својот изглед фановите коментираат дека комотно да се пријави на изборот за Мис на светот.