Владо Шола издржа сао четири месеци на клупата на ППД Загреб. Враќањето од Алборг беше практично негово збогување со хрватскиот ракометен гигант.

Шола денеска си поднел оставка, незадоволен од резултатите и утре и официјално заминува од тимот. На негово место ќе дојде Ивица Обрван, кој ден-два порано стана и селектор на Босна и Херцеговина.

Промените во ППД Загреб станаа честа појава, со глед на тоа што Обрван е веќе трет тренер оваа сезона.Тој по вторпат се враќа на клупата на Загреб. Неговиот прв престој беше обележан со победа над Барселона, прва и единствена досега.

sportmedia.mk