Младата селекција ќе одигра три тест натпревари во Анталија во период од 24 до 29 март. Ривали на момците на Благоја Милевски ќе бидат селекциите на Казахстан, Словачка и Бугарија.

Македонија ќе игра на 24. март со Казахстан, а три дена подоцна со Словачка. Завршуваше на 29. март со дуел со Словачка.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

24.03 – Македонија – Казахстан (СЦ Астериа Кремлин)

27.03 – Словачка – Македонија (СЦ Астериа Кремлин)

29.03 – Македонија – Бугарија (СЦ Белис)

 

sportmedia.mk