Дојде и денот кога Барселона ќе до добие името на новиот претседател. Избирачките места ширум Каталонија се отворени рано наутро, а гласачите мораат да имаат членска книшка на клубот не постара од две години. Покрај тоа што гласањето може да се врши на стадион, има уште неколку објетки, можно е и по пошта. Неофицијално 20.000 гласови стигнале по тој пат.

Во салата „Блауграна“ и на „Камп Ноу“ се очекува да дојдат околу 80.000 гласачи, а преку 110.000 луѓе имаат право да го дадат својот глас за новиот претседател.

Жоан Лапорта е најголем фаворит за претседателското место, тој бори и вети остнување на Лионел Меси во клубот, што пак најавува златни денови во Барса.

Покрај Лапорта, големи шанси за тронот имаат Викро Фонт и Тони Фреикс, исто и тие го ветуваат Меси.

Во секој случај кој и да дојде на претседателското место ќе остане до 2026 година, и секако ќе има доста работа.

sportmedia.mk