Е. Пелистер во квалитетна претстава вечерва во Битола извојуваше голема победа од 32:31 против фаворизираниот ГОГ Гудме.

Јосип Периќ, бекот на Е. Пелистер, кој одигра одлично, постигна седум голови, едноставно блескаше, даде свое видување после натпреварот против ГОГ Гудме.

Знаевме против кого играме, се подготвувме. Ова за нас е голема победа, и покрај тоа што во нашиот состав недостасуваа голем број ракометари ние сепак победивме. Сметам дека ова е нашата најголема победа во Европската лига. Да, многу сум горд на целата екипа, среќен по победа. Просто уживав“ посочи ракометарот на битолчани.

sportmedia.mk