Дека е најголемиот кошаркар во историјата на овој спорт тука нема дилеми, но и најголемите како Мајкл Џордан имаат мани, и тоа е познато.

Имено Џордан во текот на својата кариера имал проблеми со коцкањето, а еве една приказна од тоа време која ја раскажува Ентоан Вокер, исто така некогаш голем кошарка.

Игравме покер, партијата траеше верувале или не, цели 36 сати, а новинарите го чекаа на прес – конференција на која Мајкл требаше да ја каже една од најважните работи во својот живот, а таа е дека и се враќа на кошарката. Бевме двајцата на една страна, игравме против други двајца. Во еден момент бевме во минус од 900.000 долари, потоа тој му кажа на својот роднина да донесе кеш, на крајот партијата заврши со минус од 180.000 долари, но најинтересно е тоа што тој буквално заспа на масата каде се играше покер“ изјави Вокер.

sportmedia.mk