Македонија и Бугарија играат во Лигата на нации, а натпреварот стандардно беше најавен со интонирањето на двете химни.

И додека нашата химна во еден глас ја пееја фудбалерите и публиката, и беше пуштена во целост па целата јавност слушна за Гоце Делчев и Илинденците. Бугарската беше исвиркана присутните на националната арена „Тодор Проески“. Атмосферата на трибините е одлична и се виорат македонски знамиња.