Националната пливачка федерација на Македонија ги прогласи Најуспешните пливачи во Македонија за 2020 година.

Оваа година за жал поради коронавирусот пливачите настапија само на Зимското Национално Првенство кое се одржа на 12-13.12.2020 и според правилникот за прогласување на најуспешните: http://pfm.org.mk/wp-content/uploads/2019/12/pravilnik.pdf, ова се најуспешни пливачи по категории.

Сениори

Мажи: Деркоски Филип П.В.К.Орион

Жени: Блажевска Еминова Миа П.В.К Орион

Младинци:

Мажи: Стојановски Андреј ПК Нептун

Жени: Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион

Кадети:

Мажи: Стојановски Андреј ПК Нептун

Жени: Блажевска Еминова Миа П.В.К.Орион

Постари Пионери:

Мажи: Јанковски Јован П.В.К.Орион

Жени: Дамјанова Софиа ПК Октопод

Помлади Пионери:

Мажи: Бошнаков Димитар ПК Скопје

Жени: Танаскоска Катја ПК Скопје

sportmedia.mk