Френк Лампард беше играчка икона на Челзи, но како тренер и не се прослави којзнае колку. На “Стемфорд Бриџ“ никој не беше задоволен од него, а најмногу играчите. Веројатно и поради строгата казнена политика која ја имаше Лампрад. Прочуениот “ценовник“ со казни на Лапард беше навистина неомилен. За доцнење на тренинг казната беше неверојатни 20.000 фунти.

Новиот тренер, Германецот Томас Тухел прво што направил кога дошол во клубот, односно во соблекувалната наредил да се симне прочуениот ценовник, и дека истиот од тој момент веќе не важи. Се разбира дека клупските правила мора да се почитуваат, дисциплина мора да има, да се знае кој е кој, но вакви “ценовници“ според Тухел не биле потребни.

И сега играчите се задоволни, атмосферата е супер, Челзи победува…

 

sportmedia.mk