Кристијано на крајот направи многу повеќе, иако многумина сметаа дека Кварезма е подобар игра, но тој не сакаше да тренира и не се трудеше како Роналдо.

Неверојатна е приказната која стои зад менаџерот Жорж Мендеш и овие фудбалери кои станаа светски ѕвезди.

Мендеш ги зграби португласките ѕвезди пред Бекали, кој беше на чекор да постане нивни менаџер. Двајцата играчи за потпис со Романецот барале подароци. ЦР барал пари, додека Кварезма барал ново проше. Бекали одлучил да не ги земе под свое.

После неколку дена Кварезма на тренинг се појавил со ново Порше. Сите биле убедени дека Бекали им ја исполнил желбата. Но, човекот кој ги остварил овие барања бил Мендеш, стана нивни менаџер.

sportmedia.mk