Искусниот Феликс Магат ги коментираше случувањата во германскиот национален тим по поразот од Македонија. Тој истакна дека добро е што ќе дојде до смена на клупата.

„Мислам дека беше време да дојде до смена на клупата. Има заситеност во сегашниот селектор, а меѓу играчите како да нема хемија. Време е да има смена“, изјави Магат, кој веќе го кажа вистинскиот наследник на Лев.

„Сметам дека Ханс Флик е вистинското решение. Тој беше во репрезентацијата и добро ги познава состојбите“, рече Магат.

sportmedia.mk