Новиот селектор на нашата ракометна репрезентација, Кире Лазаров го направи финалниот избор на ракометари со кои ќе дебитира како кормилар на нашиот национален тим, вечерва против Данска во Скопје. Од изборот на Лазаров отпаднаа 7 ракометари, меѓу кои и Горан Крстевски, Марко Мишевски, Димитар Димитриоски, Марко Кизиќ, Мартин Серафимов, Михаил Аларов и младиот Ѓорѓовски.

Во репрезентативниот дрес се враќа Миркуловски, а ново име е младиот 20-годишен ракометар на Голден Арт КЛ7, Ѓорѓиев.

sportmedia.mk