Филип Кузмановски го победи коронавирусот. Македонскиот репрезентативец по завршување на Светското првенство веднаш замина во изолација откако тестот направен пред да му се приклучи на Хановер беше позитивен.

Но тоа веќе е минато, Кузмановски се враќа на тренинзи, задолжителните два теста по карантинот биле негативни.

Репрезентативецот вирусот го мина без симптоми и поголеми компликации.

sportmedia.mk