Роналд Куман, тренерот на Барселона смета дека Барселона требала да добие пенал во вториот дел, и дека Барселона можела да дојде до 2:2.

„Незадоволни сме од две одлуки на судијата. Но, прво да кажам дека во првиот дел бевме лоши. Ниту напаѓавме, ниту се браневме како што треба. Во вториот дел се подобрувавме“, рече Куман, и се осврна на судијата.

„Барам само од судијата да ја прегледа својата одлука. Мислам дека беше пенал. Дополнителното време беше само четири минути, а имаше многу измени, прекини, црвен картон. И, не ми е јасно зошто не беше гледан ВАР при ситуацијата? Но, мора да го прифатиме овој резултат и да продолжиме понатаму“, рече Куман.

sportmedia.mk