Поради пандемијата од Коронавирус, и проблемите која истата ги создаде кај организаторот, овогодинешната Копа Америка нема да се одржа во Аргентина, оригиналниот организатор.

Така одлучи фудбалската организација на Јужна Америка, КОМЕНБОЛ.
Останаа уште помалку од две недели до стартот на шампионатот, а сега веќе не е познато која држава освен Колумбија која е сигурна сега засега ќе биде домаќин.

Има варијнанта оваа земја да биде единствен организатор, има опција организацијата на Аргентина да ја преземе САД, но сеуште нема дефинитивен одговор.

 

sportmedia.mk