Македонија не успеа да дојде до посакуваното место на Европското првенство 2022 година. Александар Тодоров и неговите избраници на последната средба против Естонија победија со само два разлика (84-86), не доволно за остварување на сонот.

Ова е второ по ред континентално натпреварување на кое Македонија нема да учествува. А до следното богами ќе почекаме. По ново Европските првенства се одигруваат на секои четири години, со оглед на ЕУРО 2021 беше преместено за 2022 година, значи дека следното ќе биде во 2025 година.

Од сега значи четири нови години апстиненција од континенталното натпреварување. Прашање е кој ќе остане во составот, ова е долг период.

sportmedia.mk