Една од најголемите македонски тениски надежи, Калин Ивановски ќе биде дел од јуниорскиот турнир на Австралија опен во Мелбурн.

Ивановски ќе настапи на главниот турнир на еден од најголемите тениски собири во јуниорска конкуренција во периодот од 22. до 29. јануари 2022 година.