Фудбалскиот сојуз на Фарските Острови донесе одлука со која ќе се санкционира секој играч кој ќе ја промовира ЛГБТ заедницата на било каков начин.

Таму сезоната туку што започна, и донесена е оваа одлука која секако дека ќе предивзика полемики, осуди, а можеб и санкции од меѓународно ниво.

Во последно време чест е случајот ширум терените во Европа, а особено во Англија да се истакна боите на оваа заедница, па дури капитенските траки беа со таки ознаки извесен период.

Но, тоа очигледно нема да мине на Фарските острови каде што секој таков потег ќе биде санкциониран со црвен картон.

 

sportmedia.mk