Поради повреда на коленото, Ибрахимовиќ ја заврши сезоната со Милан. Денеска италијанските медиуми пишуваа дека Ибра нема да може да настапи на престојното Европско првенство поради оваа повреда, но тој ги поздрави со песната „Јутро је“.

Швеѓанецот ги доби резултатите од испитувањата на коленото, и вестите се одлични. Ибра ќе може да настапи на престојниот собир на најдобрите европски репрезентации.

Со тоа Шведска ќе биде посилна за искусниот напаѓач, кој пред извесен период потпиша нов договор со Милан.

sportmedia.mk