Екипата на Крајова денеска и официјално потврди дека Александар Тодоров повеќе не е тренер. Оваа информација беше позната, поранешниот македонски селектор по завршување на последниот меч оваа сезона на прес-конференција најави дека нема да биде стратег и дека неговиот план е да се врати во Македонија.

Тодоров повеќе од две недели е во Скопје, засега нема донесено одлука дали ќе продолжи како тренер или пак ќе го гледаме во една поинаква улога.

Соработката меѓу Тодоров траеше три сезони, за првпат на клупата на овој тим седна во сезоната 2018/19.

sportmedia.mk