Норвежанецот Халвор Егнер Гранеруд победи на скокалницата во романски Рашнов во рамките на Светскиот куп, меѓутоа по половина час тој е дисквалификуван, па победата ја однесе јапонскиот скокач Роју Кобајаши. Второто место му припадна на Камил Стох, а трет е Германецот Карл Гајгер. Утврдено  е дека скијачкиот костим на Гранеруд не бил по прописите и тој е дисквалификуван. Од истите причини е дисквалификуван и Маркус Ејсенбихлер, вториот во генералниот пласман.

Поради тоа дојде до промена на табелата во конечниот пласман на скокалницата во Рашнов.

И покрај дисквалификацијата Гранеруд е прв со 1544 поени, втор е Маркус Ејсенбихлер со 1018 поени, а трет Камил Стох со 944.


sportmedia.mk