И покрај победата над Германија, нашата најдобра репрезентација на ФИФА листата, како проекција, за месец април ќе се најде на 62. место. Значи ќе скокнеме само три места, секако дека се очекуваше далеку подобар пласман.

Да кажеме дека ФИФА својата официјална листа ќе ја објави следниот четврток, на 8 април.

И покрај победата над “панцерите“ сепак ние и натаму немаме победа над репрезентација која се наоѓа во топ-10 селекции во моментов.

Проклети Германци, па тие не се меѓу првите десет селекции, тие за месец март беа на 13.место, а за овој месец ќе бидат едно место погоре, на 12.место. Малку чудно, но така е, или барем таква е проекцијата.

sportmedia.mk