Македонскиот репрезентативец Енис Барди, е прогласен за едно од најпријатните изненадувања на ЕУРО 2020 во групната фаза.

Барди се најде во друштво со уште неколку фудбалери, а тој е единствен од нашата селекција.

Во тимот на „најпријатни изненадувања“ се уште и Храдецки, Цоуфал, Дивеев, Атила Шалаи, Јоаким Меле, а покрај Барди во средниот ред се уште и Камара и Дамсгард. Во нападот се Јаремчук, Исак, Шик.

 

sportmedia.mk