Женската кошаркарска репрезентација до 18 години во овој момент го игра вториот меч на ФИБА “Челенџерот” кој се одржува во Софија.

Денеска од овој град дојде реалната слика за женската кошарка.

Избраничките на Јелена Антиќ во првата четвртина против Словенија не постигнаа ниту еден поен. Да, убаво прочитавте, не постигнаа ниту еден поен.

Ова е вистински дебакл без разлика што станува за посилен противник.

Оваа слика го отвара прашањето, што ли се прави за женската кошарка во Македонија. Беше најавено дека ќе се врати на ниво погоре, но засега далеку сме од некое ниво. Македонија е на дното, за жал.

За среќа, Словенките како да подзастанаа откако видоа со кого си имаат работа, па Македонија постигна 13 поени во втората четвртина. На полувреме е 45:13.

sportmedia.mk